středa, 19 duben 2017 12:52

…a co všechno umíte opravit?

                   

 

S úsměvem na tváři odpovídám, že snad úplně všechno lze opravit, ale záleží na vynaloženém úsilí a s tím jde ruku v ruce finanční náklad zákazníka. Samozřejmostí je, že žadatelé vždy od nás dostanou informaci nebo úvahu o tom, do jaké míry se vyplatí z obchodního hlediska investovat. Ne vždy ale cena renovace je tou rozhodující. Velmi často zákazníkům rozmlouváme investici, co se týká renovace do věci vložené vzhledem k jeho stavu s tím, že si zájemce může obdobnou věc zakoupit již po renovaci za nižší cenu. Finance jsou kolikrát nepodstatné a jdou stranou, protože mnohem cennější může být vztah k dané věci, která je např. po předcích nebo zapůsobí vzpomínky či nostalgie.

 

                    

Náš důvod, proč jsme se pustili do renovace takřka nerenovovatelného kusu byl poněkud prostší. Chtěli jsme odpovědět na položenou otázku (…co všechno umíte opravit). Pustili jsme se proto do sofy ve stylu Louis Philippe ve velmi špatném stavu s vědomím, že cena renovace převýší hodnotu věci. Celkový čas práce přesáhl 120 hodin. Na renovaci konstrukcí se pracovalo cca 80 hodin a na čalounění 40 hodin. Když přičteme cenu kvalitní dobové látky je zřejmé, že celková cena renovací přesáhla její hodnotu. Nás ale těší, že jsme mohli s hrdostí odpovědět na položenou otázku a též, že jsme zachránili zase jeden zajímavý kousek, jinak by asi skončil v propadlišti dějin.

 

           

 

Celý proces renovace v 3-minutovém TV záznamu televize Nova můžete shlédnout na http://tn.nova.cz/clanek/takhle-se-delaji-zazraky-aneb-zachrana-stare-pohovky-krok-po-kroku.html

 

Tým Atelieru Fiala