středa, 07 červen 2017 15:00

Příroda je největší umělec

 

 

Uměním užitným i výtvarným se zabývám již dlouhou řadu let. Můžeme obdivovat umění skvostné nebo také méně dobré. Divák může hodnotit, chválit i kritizovat. Většinou vnímáme umění jako tvorbu člověka, který například dostal do vínku trochu talentu nebo po svém vnímá pojetí tohoto světa. Ale v podstatě je to vždy příroda, která je tou největší inspirací. Vždyť většinou výtvarníci ztvárňovali přírodu a produkty tohoto světa. Proto směle mohu tvrdit, že příroda je ten největší umělec.

 

                            

 

Příroda, která nás v každém ohledu vždy překvapí a je schopna nás znovu a znovu nadchnout svojí krásou. Příroda, která své umělecké krásy zde vytvářela ještě dávno a dávno před tím, než jsme se zde ocitli a než jsme umění dali název umění.

 

 

Jsem velmi rád, že jsme ve spolupráci s Galerií kamene mohli uspořádat výstavu toho nejstaršího umění, které vytvořila naše příroda. Pan Šimek se zabývá vyhledáváním nerostů a polodrahokamů, které dokáží odhalit tuto svoji krásu a jsou uměním výtvarným a zároveň užitným. Instalace velkoplošných prosvícených nerostů Vás jistě překvapí svou krásou.

 

 

Navštivte nás v Domě umění, kde si můžete prohlédnout expozici nerostů a dále pak i galerii starožitností nebo restaurátorskou dílnu.

 

Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

Za Atelier Fiala a Galerii kamene

David Fiala a Pavel Šimek