středa, 10 kvě 2017 14:14

Sběratel a jeho svět.

                     

Mám to štěstí, že má profese kolem mě shromažďuje spoustu lidí s podobnými zájmy. Jsou to milovníci starých časů, obdivovatelé umění a sběratelé čehokoliv. Ať už jsou artefakty v jejich hledáčku jakékoliv, jedno mají společné. Je to „sběratelská vášeň“. Ze svého pohledu musím říci, že kdo jí nemá, je o něco málo ochuzen. První květnový víkend jsme pořádali již sedmý v pořadí sraz veteránů. Každoročně stoupá účast i prestiž této akce. Letos se zúčastnilo přes 120 vozů a přišlo více než 1200 diváků.

                    

Když se setká takové množství lidí se stejným zájmem, je to inspirující a výborná atmosféra. Je co obdivovat a po ledasčem i toužit. Zapálení sběratelů a renovátorů do svých skvostů je okouzlující. Výstava kočárků a jejich vývoj v průběhu let byla též zajímavá. Celá akce byla završena módní přehlídkou dobových obleků. K tomu nám vyšlo i počasí. Bylo co pít a jíst, takže atmosféra byla výborná.

                                                 

Dále nás potěšilo vyjádření odborníků, že naše akce je v současnosti díky doprovodným programům a počtu návštěvníků nejzajímavější a největší tohoto druhu v Praze. Zveme Vás na další již osmý ročník zase za rok touto dobou.

 

Za klub Hornopočernických veteránů

David Fiala