úterý, 12 červenec 2016 13:18

Jak si vybrat kvalitní starožitnost

Nové standardy při zařizování starožitností

                                      

 

Společnost se stále vyvíjí a s ní i jejich potřeby a standardy. A ne jinak je to i u naší činnosti, přestože se to v oboru starožitností nezdá. Naším cílem je neustále zkvalitňovat a rozšiřovat poskytované služby v oblasti našich činností včetně restaurování. Poslední dobou zaznamenáváme rostoucí poptávku po poradenství při pořizování starožitností. Přestože máte jasné povědomí o dané starožitnosti, kterou si chcete pořídit, nemusí být vždy koupě výhodná tak, jak si představujete. Může to zapříčinit několik důvodů. Daný artefakt může být vzhledem ke své historické hodnotě předražený nebo může být pouze na oko zkrášlený tak, aby se výhodně prodal. S tímto faktem se setkáváme poměrně často - jsou to praktiky nesolidních obchodníků. Přestože je stav takového kusu zdánlivě velmi dobrý nebo snad i zrenovovaný, následné náklady na jeho skutečnou renovaci jsou pak mnohem vyšší než věci značně zanedbané.

Zaměřili jsme se proto na vyhledávání kvalitních starožitností s jejich skutečnou historickou hodnotou, kvalitou zpracování a bez druhotných zásahů neodborných oprav. Zájemcům pak starožitnost prezentujeme ve stavu před renovací s jasně stanoveným postupem renovace a jejími náklady. Zákazník je tak součástí celého procesu renovace, která je detailně dokumentována a může proces dokonce sledovat on-line. Starožitnost je následně opatřena certifikátem či odhadem a restaurátorskou zprávou. Nový majitel má jistotu, že si pořídil hodnotnou starožitnost po kvalitní renovaci za přiměřenou cenu.

Naše nová služba spočívá ve vyhledávání Vámi poptávané starožitnosti v ČR nebo v zahraničí za nejpříznivější cenu, která s Vámi bude vždy konzultována. Též zhodnotíme její stav a náklady na renovaci, které předem zkalkulujeme. Danou starožitnost kvalitně zrestaurujeme, zdokumentujeme a opatříme certifikátem či odhadem. Finanční náklad uhradíte až při celkovém dokončení v případě, že budete spokojeni. Následně zajistíme veškerý servis včetně péče o Vaší starožitnost i v budoucnu.

Tým Atelieru Fiala